onsdag 25. september 2013

Ca Mezquida - vår marokkanske restaurant i Altea

For et par år siden dukket det opp en ny restaurant i vårt nabolag i Altea. Dvs. vi fikk siden vite at den var flyttet fra et sted inne i gamlebyen, antagelig fordi lokalet var billigere utenfor. Som Finn pleier å si, når lokalitetene ikke er av de aller beste, må maten være desto bedre. Og dette stemte i hvert fall i dette tilfellet.


Over sees et bilde av restauranten - desverre når den er stengt. Vanligvis er det en del bord utenfor, men første gang vi spiste der - etter anbefaling av venner - spiste vi inne, fordi det var litt kjølig. Dette var i begynnelsen av januar i år. Vi spiste en varm gryte - det passet veldig til årstiden. Jeg husker selvsagt ikke nå hva retten heter, men jeg tror den har navnet sitt etter den leirgryten den tilberedes i. Se bildene under.


Det mest fantastiske er når de tar av lokket på gryten og dampen og luktene brer seg i rommet. Det er helt fantastisk. De bruker mye kanel og andre nydelige krydder i maten. Den er ikke sterk, men veldig velsmakende, og kjøttet har blitt kokt ved svar varme over lang tid, så det er veldig mørt. 


Etter dette første vellykkede besøket har vi vært der flere ganger - både alene og med forskjellige gjester, og det har alltid vært svært vellykket. Noen ganger spiser vi ulike småretter. Grytene nevnt ovenfor passer best når det er kaldt.
Restauranten ligger så nærmt oss at det tar mindre enn 5 minutter å gå opp dit. Ulempen - at plasseringen ikke er av de aller beste, tåler vi godt. Den ligger omtrent midt i et kryss - akkurat der hvor en kjører inn i urbanisasjonen vår. En siste ting. Inne i lokalet er det pyntet med malerier fra Marokko. Kokken er fra Marokko, mens han kone - som serverer - er fra Altea. Veldig hyggelige begge to.

1 kommentar:

  1. Helt enig med Solveig her. Vi fikk tips av venner som har vært der flere ganger. En meget vellykket opplevelse. Nydelig lammegryte, trivelig atmosfære,og ikke minst, hyggelige og gjestfrie innehaver, Patricia. Anbefales på det sterkeste.

    SvarSlett